Places and Small Pleasures - Et projekt om nydelse og handicap

2023/24
Kunde

KADK, Bevica Fonden, Elsass Fonden

Hvorfor er nogle omgivelser forbundet med oplevelsen af nydelse? Hvad skal der til for at gøre byrummet mere inkluderende og imødekommende overfor et bredere spektrum af kropslige variationer?

Leverance

Kommunikation, projektledelse

Med pilotprojektet og kortfilmen, PLACES and SMALL PLEASURES, sætter vi fokus på nydelse som et almenmenneskeligt aspekt, der for bestemte kroppe er sammenvævet med tidens kollektive syn på ’det normale’ og forestillingen om dets modstykke – det unormale.

Kortfilmen introducerer fire personer og udforsker deres unikke samhørighed med bestemte omgivelser. Filmen undersøger, på hvilke måder bymiljøet, arkitekturen og omgivelserne er forbundet med følelsen af nydelse og velvære. Samtidig udforsker filmen mulighedsrummet for at skabe byrum, der i sit udgangspunkt er tiltænkt en bredere skare af forskellige kroppe med funktioner, der varierer gennem livet og indbyder til alternative tænkemåder og forestillinger om handicap og normalitet.

Ideen om en inkluderende arkitektur er ikke ny, men den har i kraft af konceptet om Universal Design vundet indpas. Universelt design er et grundlæggende udgangspunkt til at skabe omgivelser og fysiske miljøer, der er tilgængelige for alle kropslige funktionsmåder, udtryk og væremåder.

Universal Design er i fremgang i mange forskellige sammenhænge, når vores fremtidige byrum og rekreative områder planlægges og skabes.

Projektet er støttet af KADK, Bevica Fonden og Helene Elsass Prisen

Er I interesserede i at høre mere om inkluderende steder og miljøer, så står vi klar med råd og vejledning.

Kontakt os

Næste projekt

Bootcamps for unge iværksættere med handicap
No items found.
Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre webstedsnavigation, analysere brug af hjemmesiden og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information..