Kampagne om hadforbrydelser

2022
Kunde

Institut for Menneskerettigheder

I samarbejde med Great Minority har vi produceret en videokampagne for Institut for Menneskerettigheder om hadforbrydelser i forbindelse med den nye rapport.

Leverance

Projektledelse, videoproduktion, rådgivning

LGBT+ personer i Danmark er ofte ofre for had og føler sig utrygge på gaden. Samtidig mangler de tiltro til, at anmeldelser nytter, og det skader retshåndhævelsen, vurderer Institut for Menneskerettigheder i en ny rapport.

I samarbejde med Great Minority har vi produceret en videokampagne for Institut for Menneskerettigheder om hadforbrydelser i forbindelse med den nye rapport.

Mange af dem, der medvirker i Institut for Menneskerettigheders rundspørge og rapport, har oplevet vold, krænkende kommentarer eller chikane uden at melde det til politiet. Hver tredje i angiver, at de ikke har tillid til politiet eller tiltro til, at det nytter noget at anmelde. De oplever nemlig had så ofte.

- Hadforbrydelser er den alvorligste form for diskrimination. Hvis det kniber med at håndhæve loven, svækker det naturligt nok motivationen for at anmelde hadforbrydelser, siger Morten Emmerik Wøldike, leder for Køn og LGBT+ på Institut for Menneskerettigheder.

Konkret anbefaler Institut for Menneskerettigheder, at alle anmeldelser af hadforbrydelser bliver registreret af politiet. Der er brug for at få præcise tal på problemets omfang og sikre, at flere anmelder og bidrager til statistikken, er vurderingen.

Du kan se mere om kampagnen her: https://menneskeret.dk/nyheder/had-konsekvenser-lgbt-personer-utrygge-paa-gaden

Kontakt os

Næste projekt

Bootcamps for unge iværksættere med handicap
No items found.
Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre webstedsnavigation, analysere brug af hjemmesiden og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information..