I hvilke bymiljøer er handicappede kroppe inkluderede i forestillingen om kroppen som kilde til nydelse - og omvendt: i hvilke byrum er bestemte kroppe ikke inkluderede i den generelle mulighed for at opleve nydelse?
Disse er hovedspørgsmålene i vores projekt om nydelse – vi har kaldt det Places of Ah. Mennesker er forskellige og har varierende kropslige muligheder og begrænsninger livet igennem. Dette er essensen i filosofien bag Universelt Design. Og det er med dette som afsæt, at vi ønsker at skabe opmærksomhed – og invitere til refleksion og forandring – omkring, hvordan forskellige mennesker med handicap oplever velvære i Københavns byrum – med fokus på deres kropslige oplevelser.
Fire personer med normbrydende kroppe er interviewet om hvor, hvornår og hvordan de føler nydelse i Københavns byrum: Smagen af en kop kaffe på en café om morgenen. At gå en tur på Vestre Kirkegård, mv. Deres fortællinger er samlet i en kortfilm, hvor personerne viser deres yndlingssteder og hvordan man kan opleve nydelse på andre vilkår. Filmen skal vises på Copenhagen Filmfestival med henblik på at skabe opmærksomhed omkring behovet for at skabe plads til, at alle skal kunne nyde byrummet. Desuden har filmen en kunstnerisk ambition om at vise nydelse fra nye sider.
Places of Ah er udviklet i samarbejde med filmfotograf Louise McLaughlin (der blandt andet har vundet en Bodil og en Robert for bedste cinematografi med filmen ”Vores Mand i Amerika” (https://www.louisemclaughlin.com/) samt Masashi Kajita, lektor ved Det Kongelige Akademis Institut for Bygningskunst og Design. Projektet udforsker nogle af de samfundsskabte idealer om den normale krop, kropslig væren, og relaterede kulturelle værdier omkring normalitet og handicap.
Projektet er støttet af KADK, Bevica Fonden og Helene Elsass Prisen